Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[REVIEW] Guacamelee! Super Turbo Championship Edition

Is Guacamelee! Super Turbo Championship Edition ten dode opgeschreven of is het een prachtig spel? Je leest het hier!

Is Guacamelee! Super Turbo Championship Edition ten dode opgeschreven of is het een prachtig spel? Je leest het hier!

Guacamelee! Super Turbo Championship Edition is een platform-game ontwikkeld door Drinkbox Studios. In dit spel speel je als een luchador, een professioneel worstelaar. De luchador is een bekend cultureel icoon uit Mexico. Het zal je daarom ook vast niks verbazen dat dit spel volledig draait om de Mexicaanse cultuur. Is Guacamelee! Super Turbo Championship Edition zoals ze zeggen ‘guay’ of zeggen we toch liever adios? Je komt er in deze review achter.

Wie aan de Mexicaanse cultuur denkt, denkt al snel aan Día de Muertos, ofwel de dag van de doden. Dit is een jaarlijks feest dat net na Halloween wordt gevierd. Op 2 november zul je in Mexico veel gekleurde doodskoppen aantreffen, waarvan er ook natuurlijke ook eetbare varianten van zijn. In Guacamelee! Super Turbo Championship Edition zul je veel van dit feest terug zien in de stijl. De game ziet er namelijk helemaal uit alsof je zo het feest in stapt.

Worstelpartijtje

Guacamelee! Super Turbo Championship Edition is dus een worstel-game vol non-stop gevechtsactie. Aan de hand van een verhaalmodus ga je door verschillende gebieden de strijd aan om je personage steeds verder te ontwikkelen. Door vijanden te verslaan zul je munten verdienen. Deze munten kan je weer spenderen om je aanvallen sterker te maken, maar deze zul je wel eerst moeten bemachtigen.

In Guacamelee! Super Turbo Championship Edition zijn namelijk niet alle beweegtechnieken vanaf het begin beschikbaar. Je zult beetje bij beetje meer technieken leren. In een van de eerste gebieden zul je de muursprong leren, maar ook een krachtige slag omhoog. In het begin zul je deze slag gebruiken om speciale rode blokken te breken, maar later gebruik je hem om bij hogere platforms te komen. Erg handig en prettig dat beginnende technieken niet verloren gaan naarmate je progressie maakt.

Onze Luchador kan op verschillende manieren vechten. Je kan tegen vijanden meppen, maar ook een van je beweegtechnieken gebruiken. Deze vijanden zijn meestal de levende doden (zullen ze hierna wel voorgoed doodgaan?). Daarnaast kan je ze ook eerst de lucht in slaan, daarna een flinke hengst verkopen en dan eindigen met een mooie smash. Je kan ook een vijand gooien tegen een andere vijand, dit is een krachtige worp die effectief uitpakt. Maar wil je er gewoon volledig op los gaan? Dat kan natuurlijk ook, de game speelt immers erg soepel.

De bewegingen om blokken mee te breken gebruik je dus ook in de gevechten. Later in het spel zul je sommige vijanden tegen komen met een gekleurde gloed. Deze kleur gloed kunnen de kleuren zijn van de blokken die je moet breken. Zo’n gloed zal je eerst moeten breken om schade aan te richten. Dit doe je door middel van de bij de kleur behorende aanval. In deze gevechten wordt ook gebruik gemaakt van twee verschillende werelden. Sommige vijanden zijn te vinden in de levende wereld, waar andere weer te vinden zijn in het dodenrijk. Tussen de gevechten door moet onze held wisselen tussen de echte wereld en het dodenrijk. Zoals je kunt merken is er veel variatie te vinden in de gevechten en biedt het spel dus genoeg plezier.

Super Turbo Championship Edition

In 2013 verscheen Guacamelee! voor het eerst en was toen al vrij populair. De Super Turbo Championship Edition van dit spel biedt meer content dan het origineel. Deze versie biedt namelijk de hoofdgame aan evenals wat extraatjes: twee grote levels, een nieuw baasgevecht, nieuwe mogelijkheden en nieuwe gebieden. Dit is de perfecte editie en is ook meer dan zijn geld waard. Als je het origineel hebt gespeeld is deze versie het alsnog waard om in huis te nemen.

Audiovisueel

Guacamelee! Super Turbo Championship Edition is een ode aan de Mexicaanse cultuur. Niet alleen lijkt alles Oud-Mexicaans, sterker nog Drinkbox Studios gaat nog een stapje verder. Waar de graphics al uit je scherm spatten, brengt ook de muziek een plezierig gevoel naar boven. De verschillende deuntjes die in de game zitten komen ook uit het land van tortilla’s, chili con carne en nacho’s. Drinkbox Studios biedt je van begin tot eind een geel Mexicaans avontuur.

Conclusie

Guacamelee! Super Turbo Championship Edition is een kleurig spel met in de hoofdrol het feest: De dag van de doden. De aanvalsmanieren blijven fris en beetje bij beetje leer je nieuwe manoeuvres. Met deze manoeuvres krijg je een groot scala aan mogelijke manieren van vijanden neerhalen. Het spel speelt soepel en ook audiovisueel is de game een echte topper. Guacamelee! Super Turbo Championship Edition is een geslaagde ode aan de Mexicaanse cultuur met een prettige gameplay.

CIJFER: 9,2