Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Vang Rayquaza in Pokémon Go

Heb jij de legendarische Pokémon Rayquaza al in je collectie?

Nadat we eerder dit jaar opnieuw de kans kregen om Kyogre en Groudon te vangen kan je dit weekend op zoek naar de legendarische draak Rayquaza.

Fanatieke Pokémon Go spelers zullen inmiddels wel weten dat legendarische Pokémon enkel te vangen zijn via Raids. Het heeft dus geen zin om dagen lang rond te lopen in de hoop Rayquaza een keer tegen te komen.

Een raid vindt altijd plaats bij een Pokémon Gym. Op willekeurige momenten komen hier eieren uit die speciale Pokémon bevatten. Als je zo’n Pokémon wil vangen zal je hem echter eerst moeten verslaan! Het verslaan van raids met één of twee sterren lukt vaak nog wel in je eentje, wil je Rayquaza verslaan zal je toch wat meer mensen nodig hebben. Sterke accounts met goede Pokémon hebben aangetoond dat het met twee man al mogelijk is maar aangeraden wordt om met minstens vijf man te zijn.

Omdat Rayquaza een Dragon & Flying type heeft zijn vooral monsters met ice aanvallen effectief. Deze doen vier keer zo veel schade als normaal. De beste counter Pokémon op dit moment is Mamoswine met een dubbele ice aanval. Omdat Swinub vorige maand nog de community day Pokémon was zullen veel mensen over deze sterke counter beschikken. Andere goede Pokémon die je in kan zetten zijn Weavile, Mewtwo, Jynx, Articuno, Cloyster, Regice of andere monsters met een type ice aanval.

Vanaf vandaag kan je dus op zoek gaan naar deze legendarische Pokémon. Wees er snel bij want na maandagavond zal hij weer verdwijnen uit de raids. Of en zo ja, wanneer, hij dan weer terug komt weet niemand! Veel succes met het vangen van Rayquaza.