Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[Hands-on] WHAT THE GOLF?

Alles is golf.

Alles is golf.

Maar dan ook alles is golf. Een televisie? Golf. Een kat? Golf. Een huis? Golf. Ik kan nog wel even doorgaan, maar ik denk dat het wel duidelijk is. WHAT THE GOLF? is een golfspel met een twist. Je golft niet alleen met een bal, maar met allerlei voorwerpen. Op Gamescom konden wij al aan de slag met deze titel.

Het spel begint als een normaal golfspel. Zorg ervoor dat je de bal in het gat krijgt in zo min mogelijk slagen. Nadat je de uitleglevels hebt gespeeld, kom je terecht in een overworld en kun je jezelf naar levels schieten. Zodra je een level ingaat, weet je niet wat je kan verwachten: de ene keer is het 3D-golf, dan is weer in 2D. In een gebied moet je een tv richting de hole slaan, in een ander sla je de hole in een andere hole. Elk level bevat drie varianten en als je ze alle drie behaald, krijg je een kroontje. Met genoeg kroontjes kun je verzamelbare objecten krijgen en nieuwe gebieden vrijspelen.

WHAT THE GOLF? excelleert in de originaliteit. In onze speelsessie hebben we ongeveer dertig levels gespeeld en geen enkele voelt hetzelfde aan. Alle levels hadden een unieke twist en ook de objecten waarmee je golft hebben unieke en interessante manieren van schieten. WHAT THE GOLF? is een bijzonder golfspel en bevat enorm veel humor.

What the Golf? lanceert in de winter op de Switch. Bekijk hieronder de trailer.