Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[Preview] Remothered: Broken Porcelain

Het nieuwste deel in de prijswinnende survival horror serie Remothered.

Tijdens de Gamescom zijn we op bezoek geweest bij de ontwikkelaar van Remothered die ons uitgebreid de game heeft laten zien. Deze game is de sequel van Remothered: Tormented Fathers, die 30 augustus uitkomt op de Switch.

Remothered: Broken Porcelain vindt plaats in de Ashmann herberg, een herberg dat donkere geheimen van een angstaanjagend verleden met zich meedraagt. In de game zul jij deze geheimen moeten ontrafelen, terwijl je je uiterste best doet om te overleven. Allerlei gevaren bevinden zich in de herberg en je kunt kiezen hiervoor te vluchten, te schuilen of de confrontatie aan te gaan.

In de speelsessie die we te zien kregen zagen we een meisje van rond de vijftien, die zich in de herberg bevond. De herbergier leek bezeten te zijn en probeerde je telkens aan te vallen wanneer je ze zag. Door je te verbergen, of door te vluchten kon je haar ontlopen.

De sfeer van de game is erg duister en mysterieus. Tijdens de speelsessie werden we hierdoor erg benieuwd naar het plot. Meer details daarover zouden na een langere speelsessie moeten volgen, maar wat we zagen belooft veel goeds. Gebaseerd op de beelden van de PC versie, lijkt de game grafisch vrij mooi te worden. De game leek niet altijd even vloeiend, maar dit zou beter moeten zijn in de uiteindelijke game.

Remothered: Broken Porcelain is al met al een zeer interessante game met een meeslepend verhaal. De game heeft nog geen releasedatum, maar zal naar verwachting in 2020 verschijnen. Heb je geen zin om zo lang te wachten, dan is er goed nieuws. Het vorige deel van de serie, Remothered: Tormented Fathers, komt vrijdag 30 augustus uit op de Switch!