Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[Hands-on] Cyber Shadow

Red als een cyborg ninja je clan in een wereld gedomineerd door robots.

Op de Gamescom konden we bij Yacht Club Games de Cyber Shadow uitproberen. Cyber Shadow is een 8-bit platformer waarin een moedige cyborg ninja zijn clan moet redden.

Cyber Shadow speelt zich af in de ruïnes van de fictionele stad Mekacity. De wereld is overgenomen door synthetische levensvormen, die het slecht met je voorhebben. Je speelt de game als Shadow, een cyborg ninja, die na een roep om hulp zijn clan wilt redden. Via cutscenes en dialogen zal het verhaal gedurende de game duidelijk worden.

Deze 8-bit sidescroller bevat elementen van games als Ninja Gaiden, Mega Man en Castlevania. Je speelt een Ninja die zich al springend voortbeweegt, gewapend met een katana. Daarnaast kun je meerdere speciale ninja vaardigheden gebruiken, zoals het gooien van Shuriken. Tijdens onze speelsessie merkten we dat de game een stuk lastiger is dan we dachten. We kregen twee levels te spelen, waarvan we de eerste uiteindelijk konden voltooien. Het tweede level konden we helaas niet op tijd afronden. Je moet in deze game zeer goed gebruik maken van je creativiteit en je vaardigheden om verder te kunnen komen.

De game is volledig gemaakt in een retro 8-bit stijl, compleet met de muziek die je zou verwachten bij een game als deze. Je zult achtergronden tegenkomen van steden die tot ruïne zijn gebracht door kunstmatige intelligentie en vijanden die tot in (8-bit) detail zijn uitgewerkt.

Houd je van 8-bit games als Mega Man of Ninja Gaiden? Dan is dit zeker een game om in de gaten te houden. De game heeft nog geen releasedatum, maar is wel bevestigd voor de PlayStation 4, Xbox One, Steam en natuurlijk de Switch.