Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Update 9.0.0 voor de Switch is uit

Deze update brengt weer een aantal handige functies met zich mee.

Deze update brengt weer een aantal handige functies met zich mee.

Nintendo heeft afgelopen nacht de Switch een update gegeven naar versie 9.0.0. Eerder werd al bekend dat deze update ondersteuning toevoegt voor de draadloze SNES controller, maar dat is natuurlijk niet alles.

Allereerst kun je voortaan zoeken in het nieuws, zodat je een nieuwsartikel sneller terug kan vinden. Ook komt Nintendo met een QR code die je kunt gebruiken om in te checken bij evenementen van Nintendo. Daarnaast kun je ook de gevoeligheid aanpassen van het touch screen, zodat deze speciaal geoptimaliseerd wordt voor het gebruik van een stylus.

Een andere, nieuwe functie van deze update is het notificatie alarm. Je kunt ingestelde alarmen bekijken en indien nodig verwijderen. De switch geeft op het tijdstip van een ingesteld alarm een notificatie, mits de software die je gebruikt dit ondersteunt. Voor deze functie kan het zijn dat de controllers moeten worden geüpdate.

Speciaal voor de Switch Lite is er een optie gekomen om de knoppen van de console uit te schakelen, alleen als je op dat moment een pro controller of losse Joy Con gebruikt. Hierdoor kun je niet meer per ongeluk knoppen indrukken als je bijvoorbeeld je console verplaatst.

Ook komt Nintendo met een volledig nieuw scherm waarin je uitnodigingen van anderen om samen te spelen kunt zien.

Als laatste bevat deze update een fix die het probleem oplost waarbij gebruikers van Fire Emblem: Three Houses het spel niet meer konden opstarten als ze de season pass hadden gekocht.