Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Fatal Frame ontwikkelaar geïnteresseerd in vervolg op Switch

Kunnen we binnenkort weer gaan griezelen?

Het laatste deel van de Fatal Frame series stamt al weer uit 2014. Dat jaar kwam Fatal Frame: Maide of Black Water uit op de Wii U in Japan. De ontwikkelaars zijn geïnteresseerd in een vervolg op de Switch.

Japanners moeten het al vijf jaar lang doen zonder een nieuwe Fatal Frame. Europeanen zitten slechts op vier jaar omdat de lokalisatie van de laatste game een jaar op zich liet wachten. Een flinke tijd dus, helemaal als je bedenkt dat het laatste spel op de Wii U uitkwam, een systeem wat nooit een groot succes is geworden. De Switch is dat wel, een vervolg op deze hybride console lijkt dan ook geen gek idee.

De producent van de serie, Keisuke Kikuchi, zegt interesse hebben in het maken van een nieuw deel. Op het moment is hij druk bezig met een ander project: Fairy Tail RPG. Wanneer dat is afgerond zou het dus zo maar kunnen zijn dat hij terugkeert naar de Fatal Frame serie.

Wel gaf de producent nog aan dat hij altijd ontzettend veel ideeën heeft. Ook andere series waaraan hij heeft gewerkt zouden dus nieuw leven in geblazen kunnen worden. De producent zei ook erg blij te zijn dat hij zo vaak gevraagd werd naar een vervolg op Fatal Frame. Deze steun van de fans helpt hem zijn ideeën te realiseren.

Hoop jij op korte termijn een nieuwe Fatal Frame op de Switch te zien? Voor fans van de serie is het lang wachten. Nooit eerder was er een periode die zo lang duurde zonder een Fatal Frame game. Wie weet komt daar binnenkort dus verandering in en kan je weer lekker gaan griezelen!