Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[Review] Dusk Diver

Duik mee in het avontuur van Yang Yumo.

Duik mee in het avontuur van Yang Yumo.

Dusk Diver is een actievolle beat-em-up spel in een anime-sausje. In het spel speel je als Yang Yumo, een middelbare scholier. Ze woont in Taipei, de hoofdstad van Taiwan. Maakt deze anime beat-em-up indruk op de Nintendo Switch? Lees hier onze bevindingen.

Dusk Diver speelt zich dus af in Taipei, de hoofdstad van Taiwan. Je kruipt in de huid van Yang Yumo en al gauw merk je dat er van alles aan de hand is. Er is namelijk geen goede orde meer tussen de menselijke dimensie en de geestelijke dimensie. Yumo en haar vriendin komen daar achter doordat ze in de andere dimensie terecht komen. Hier ontmoeten ze Leo, Guardian van het Taipei gebeid. Vanaf dit moment kan Yang hem gebruiken in gevechten als een sterke oproepkracht.

Sterke combat

Het spel speelt als een soort Warriors-achtige game; je hebt namelijk een zwakke aanval en een sterke aanval. De zwakke aanval is een stuk sneller dan de sterke aanval. Door gebruik te maken van de combo’s kun je steeds sterkere aanvallen gebruiken; bijvoorbeeld Y-Y-Y-Y-X, waar je vier keer de zwakke gebruikt en dan een sterkte afsluiter. Naarmate je progressie maakt in het spel, speel je allerlei nieuwe combinaties van aanvallen vrij. Naast de normale aanvallen kun je ook hele krachtige aanvallen gebruiken. Voor deze aanvallen geldt een oplaadsysteem. Je kan drie blokjes opladen voor deze speciale aanvallen. Het gebruiken van een Guardian kost je een blokje, maar kies je voor een hele sterke aanval, dan kost dat je alle drie. Door de L- en R-knoppen in te drukken, kan Yang deze manier van aanvallen gebruiken. Het vechtsysteem is dus dik in orde, maar niet alles is even prima.

Helaas kent het spel Engelse schermteksten waar je een beetje van moet huilen. Hoezo dan, zal je misschien wel denken. Is het zoals een cliché anime, of ligt het aan het lettertype? Nee, het zit hem in onwijs veel spel- en grammaticale fouten, wat uitermate storend werkt. Om de paar minuten kom je wel een foutje tegen. Soms worden letters vergeten, zo is bijvoorbeeld ‘will’ geschreven als ‘wll’. Soms kom je grammaticale fouten tegen zoals ‘an European’ i.p.v. ‘a European’. Het kan ook zo zijn dat er komma’s staan waar een punt had moeten staan, of dat er überhaupt geen punten en komma’s worden gebruikt. Helaas is de Engelse vertaling verre van opgepoetst en dat gaat enorm storen gezien de mate van de missers.

Taipei, de hoofdstad

De stad Taipei is natuurlijk erg groot. Dusk Diver beperkt zich tot een wijk van de hoofdstad. In het spel verken je namelijk de straten van Ximending. Dit is een kleurige, drukke wijk vol winkels. Ximending is het veilige en vrolijke gedeelte van het spel. Yang kan hier spullen kopen en verkopen, sidequesten op zich nemen en genieten van gesprekken. Helaas kent het spel wat prestatieproblemen. De resolutie van het spel is niet erg hoog, waardoor de winkels wat wazig zijn. Vooral als de camera gericht is op Yang wordt haar model enorm onscherp, zowel in handheld als de TV-modus. Er is wel een patch opkomst welke voor verbeteringen zorgt op gebied van Engelse taal en resolutie.

In Ximending zelf is het zoals ik al zei erg druk en zie je overal mensen. Deze mensen zijn van ver af een enkele kleur. Als je dichtbij genoeg bent, wordt de kleur meer gevormd als mens en daarna verdwijnt de kleur en wordt het een NPC. Het zorgt wel voor de vrolijke sfeer, maar als je rent dan vertraagt het spel met laden en ben je eigenlijk al voorbij iemand, terwijl die nog een kleur heeft. De muziek is wel prettig om naar te luisteren, evenals het stemacteerwerk. De stemmen zijn slechts in het Chinees en Japans te horen, hou er dus rekening mee dat er geen Engelse stemmen zijn.

Conclusie

Dusk Diver is een actie beat-em-up die zich afspeelt in Taiwan. De game kent sterke punten, vooral in het aanvalssysteem. Door verschillende combinaties te gebruiken, maar ook door de hulp in te schakelen van je Guardian is het een genot om lekker los te gaan op de vijanden. Het spel kent echter een mindere prestatie op de Nintendo Switch en dat is erg jammer. Het spel is vaak wazig, zowel in handheld als op de televisie. Er zijn ook veel spelfouten en inconsistenties te vinden in de dialogen. Denk aan af en toe geen hoofdlettergebruik. Het ene tekstblokje gebruikt wel punten en de andere weer niet. Er komt wel een patch die de problemen zal oplossen. De kern van Dusk Diver is prima, maar helaas weerhouden de prestatie en de onopgepoetste Engelse vertaling dit spel tot een goede game.

Cijfer: 6,5