Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nintendo bespreekt de Ring Fit Adventure speler

Opvallend veel vrouwen spelen dit spel.

Het was een van de grote titels afgelopen maand, Ring Fit Adventure. Dit sportieve spel blijkt het goed te doen onder vrouwen en jong volwassenen.

Jaren geleden bracht Nintendo Wii Fit uit. Het moest een andere doelgroep aanspreken dan de standaard gamer. Deze ‘game’ focuste zich maximaal op gezondheid. Ook toen bleken veel oudere spelers en vrouwen de game aan te schaffen.

Ring Fit Adventure is toch iets meer een game. Je hebt een eigen karakter die je steeds sterker kan maken, net als een traditionele RPG. Het grote verschil? Je draagt een band met Joy-Con om je been en je hebt het Ring-Con accessoire om de game te besturen.

Nintendo heeft nu bekend gemaakt dat ook dit Ring Fit Adventure populair is bij de groep ‘niet traditionele gamers’. Dit zijn spelers die normaal eigenlijk niet of nauwelijks gamen. De meer dan 60 verschillende sportoefeningen zijn dus populair bij spelers tussen de 20 en 30 en met name bij vrouwen.

Wanneer Nintendo ze vroeg naar een reactie kwamen deze spelers met de volgende opmerkingen: “Ik bleef maar trainen omdat ik wilde weten hoe het spel verder ging” of “Het is heerlijk om mijn trainingen nu gewoon vanuit huis te doen”.

Nintendo hoopt de aankomende feestdagen nog veel meer exemplaren van Ring Fit Adventure te verkopen. Ze geven aan dat het een spel is voor iedereen, ongeacht leeftijd of geslacht. Ook je huidige fitheid is niet belangrijk omdat het spel zich automatisch aanpast aan jouw niveau! Kortom, dit spel is letterlijk voor iedereen, heb jij hem al gekocht?