Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Furukawa over de toekomst van Nintendo Directs

Is het tijd voor verandering?

Tijdens de 80e algemene vergadering van aandeelhouder heeft Nintendo-president Shuntaro Furukawa gesproken over de huidige status van Nintendo Directs en de toekomst daarvan. Volgens Furukawa zijn deze presentaties een bijzonder effectief middel om nieuwe informatie over games aan te kondigen en aan fans over te brengen. Dat wil echter niet zeggen dat Nintendo altijd van de Directs gebruik zal blijven maken. 

Volgens Furukawa bestaat de mogelijkheid dat, als er in de toekomst effectievere middelen beschikbaar worden gesteld, Nintendo kan overwegen wat de beste manier is om nieuwe informatie aan fans te brengen. Dat zou betekenen dat er ooit een einde komt aan deze manier van informatie overbrengen. De laatste, grote algemene Nintendo Direct is alweer van enige tijd geleden, namelijk september 2019. Nintendo heeft door de coronacrisis geen grote informatie gedeeld tijdens de E3-periode en is naar eigen zeggen voorlopig niet van plan te zijn een grote presentatie te geven over aankomende titels.