Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Crysis Remastered uitgesteld

Crysis Remastered keyart
Na veel kritiek op de gelekte trailer, zal de game nu later verschijnen.

Gister zou eigenlijk de grote dag moeten zijn voor Crysis Remastered. Zowel de trailer als de releasedatum zouden officieel worden onthuld. Beiden waren echter al gelekt en hier werd heel veel kritiek op geleverd. Hierdoor kwam het team achter Crysis gister niet met een releasedatum en de trailer, maar met een statement.

Op de gelekte beelden kwamen veel positieve, maar ook negatieve berichten. Volgens velen “ziet de remaster eruit als Crysis, maar dan op de laagste settings”. Vanwege al het commentaar heeft Crytek besloten om het spel een aantal weken uit te stellen; een remaster hoort er namelijk beter uit te zien dan het origineel. Door deze vertraging belooft Crytek wel dat het spel de ‘pc- en consolebrekende’ standaard moet evenaren; hiermee doelen ze op de zware systeemeisen die de originele game had in 2007. Het volledige statement is in onderstaande tweet te lezen.

Door onderstaande statement is dus alleen bekend dat de game enkele weken wordt uitgesteld, een nieuwe releasedatum is nog niet bekend gemaakt. Verder worden pre-orders op alle platformen ook vertraagd. Pre-orders voor de Switch-versie blijven echter open, omdat deze al waren begonnen.