Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[Gerucht] Hint Kirby Fighters 2 naar een nieuwe Kirby-game?

Krijgt de Switch een tweede mainline Kirby-game?

HAL Laboratory en Nintendo hebben vandaag uit het niets Kirby Fighters 2 uitgebracht op de Nintendo eShop. De game is een vervolg op Kirby Fighters Deluxe, die in 2014 verscheen voor de Nintendo 3DS. Hoewel de game op het eerste gezicht lijkt op slechts een spin-off, is het goed mogelijk dat de bestanden van Kirby Fighters 2 een toekomstige Kirby-game verraden.

Volgens Twitter-gebruiker en dataminer @firubiii zijn er verschillende verwijzingen te vinden naar een ‘Kirby3d’. In deze map staan meer mappen voor Kirby, Blade Knight, Sword Kirby en Waddle Dee. Sommige van deze mappen bevatten zelfs bestanden. Mogelijk verwijst dit naar een 3D-game voor Kirby, iets dat de serie nog niet vaak heeft gedaan.

Op Twitter stelt @firubiii tevens dat de code en de manier waarop de bestanden georganiseerd zijn te vergelijken de manier waarop dit gedaan wordt in de andere mainline Kirby-games. Anderzijds lijkt het allemaal behoorlijk experimenteel te zijn, dus het is absoluut geen bevestiging dat er een 3D Kirby-game naar Switch komt.

De laatste grote Kirby game verscheen op 16 maart 2018 voor Nintendo Switch.