Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Arcadegame Cruis’n Blast vind zijn weg naar de Switch

key-art Cruis'n Blast
Deze actievolle racegame komt deze herfst naar de Switch

Tijdens de Nintendo Direct van vandaag werd aangekondigd dat Cruis’n Blast naar de Switch komt. De serie heeft een langlopende geschiedenis: het was ooit Nintendo’s poging om te concurreren met andere arcade racing games zoals Ridge Racer en Outrun. Het eerste deel uit de serie, Cruis’n USA, komt dan ook alweer uit 1994. Cruis’n Blast is gelukkig alweer wat nieuwer, dit deel kwam in 2017 uit voor arcades. En deze herfst kunnen we de game dus ook op de Switch verwachten. Ten tijde van schrijven staat er nog geen losse trailer online, maar de game wordt getoond in onderstaande video rond de 15:39.

In Cruis’n Blast zullen spelers kunnen racen op 29 verschillende parcoursen, waarvan vijf bekend staan als fan-favorites. Daarnaast zijn er 23 custom wapens om in rond te scheuren, van bekende supercars tot eenhoorns. Vier spelers zullen tegelijkertijd kunnen racen, zowel op dezelfde console als local play.