Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD krijgt autosave-functie

Opslaan bij de vogelportalen is verleden tijd.

Afgelopen maand kon je al lezen dat The Legend of Zelda: Skyward Sword HD verschillende quality-of-life verbeteringen zal krijgen. Daarover zijn nu meer details bekendgemaakt en één van de verbeteringen is een autosave-functie. Wel zo handig, immers kon je vroeger alleen opslaan bij de welbekende vogelportalen. Op de website van Nintendo staat nu het volgende: “Naast de handmatige opslagfunctie, wordt spelprogressie nu automatisch opgeslagen”.

Het is één van de aanpassingen die de game toegangkelijker moet gaan maken. Een andere aanpassing zit ‘m in het doorspelen van filmpjes. Met de B-knop kun je de tekst in cutscenes in de HD-versie namelijk vooruit spoelen. Heb je helemaal geen zin om ze te bekijken? Ook geen probleem, want door op – te drukken kun je ze overslaan. Er zullen daarnaast nog enkele kleine aanpassingen zijn gedaan, maar de autosave-functie én het doorspoelen van filmpjes vormen wel de belangrijkste veranderingen voor de gameplay.

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD komt op 16 juli naar de Nintendo Switch. Kijk jij al uit naar de game?