Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nintendo CEO bespreekt geruchten omtrent Switch Pro

Shuntaro furukawa speaking
CEO Shuntaro Furukawa werd gevraagd naar de geruchten rond de Switch Pro

De laatste tijd horen we steeds vaker geruchten die beweren dat Nintendo bezig is om een nieuw Switch-model op de markt te brengen. Dit nieuwe model zou onder andere een nieuw OLED-scherm met zich mee brengen en zou in staat moeten zijn om 4K-beelden op jouw tv weer te geven. Echter heeft heeft Nintendo zelf nog niks laten horen over een eventuele Switch Pro. Eind mei beweerde nieuwssite Bloomberg dat er vlak voor de E3 2021 een onthulling zou komen, alleen is deze aankondiging er nooit gekomen.

Tijdens de meest recente algemene vergaderingen voor aandeelhouders van Nintendo kwam het onderwerp weer ter sprake. De CEO van Nintendo, Shuntaro Furukawa, is gevraagd naar de Switch Pro geruchten en gaf hierop onderstaande reactie.

“We gebruiken Nintendo Direct om op de juiste momenten informatie over individuele producten aan onze consumenten te communiceren. In de toekomst zal Nintendo zich blijven concentreren op het aanbieden van ons unieke en originele manier van spelen. Hierbij gebruikmakend van het geïntegreerde hardware-software-specifieke videogameplatform om plezier te bieden en ons bedrijf te laten groeien. We zijn constant bezig met de ontwikkeling van hardware, software en accessoires. Ik kan echter geen uitspraken doen over specifieke producten in ontwikkeling.”

Shuntaro Furukawa tijdens de algemene aandeelhouders-vergadering

Kort gezegd zou het nog steeds zo kunnen zijn dat de Nintendo Switch Pro in ontwikkeling is. Wel is uit het antwoord van Furukawa te halen dat deze alleen middels een Nintendo Direct bekend zal worden gemaakt. Het blijft voorlopig nog even speculeren.