Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Veel grote uitgevers ook dit jaar aanwezig op Gamescom

Gamesom2021
"Games: The New Normal" wordt hét centrale thema van dit jaar.

Ook dit jaar zal eind augustus Gamescom weer plaats gaan vinden. Het evenent vindt dit jaar, net als vorig jaar, echter wél geheel digitaal plaats in verband met het coronavirus. Dat neemt niet weg dat er al flink wat grote namen hun aanwezigheid op Gamescom 2021 hebben bevestigd. De organisatie achter Gamescom heeft inmiddels de volledige lijst aan uitgevers die zijn bevestigd gedeeld. Grote namen die aanwezig zijn:

 • 505 Games
 • Activision
 • Aerosoft
 • Assemble Entertainment
 • astragon Entertainment
 • BANDAI NAMCO Entertainment
 • Bethesda Softworks
 • Electronic Arts
 • GAMEVIL COM2US Europe
 • Headup
 • Indie Arena Booth
 • Koch Media
 • NExT Studios (Tencent Games)
 • SEGA Europe
 • Team17
 • Thunderful Games
 • Ubisoft
 • Wargaming
 • Xbox

Ongeteijfeld valt je een ding op: onder andere Nintendo ontbreekt nog op deze lijst. Wellicht wordt die later echter alsnog toegevoegd, maar hierover is nog geen duidelijkheid. Dit jaar worden er ook tachtig geselecteerde indiegames getoond op de Indie Arena Booth Online. De volledige line-up van deze booth zal later deze maand bekend worden grmaakt. Ook namen als TikTok, Twitch en YouTube zullen dit jaar aanwezig zijn

Het centrale thema van Gamescom 2021 is dit jaar “Games: The New Normal”. Met dit thema zal Gamescom zich richten op de potentie van games voor de samenleving, met het oog op een meer digitale samenleving na de Corona-pandemie. Ook de ontwikkeling “meer games voor minder geld” zal centraal staan, omdat het nog nooit zo betaalbaar was om zo’n grote verscheidenheid aan games te spelen als vandaag. Dit jaar zal Gamescom daarnaast ook veel aandacht besteden aan live streaming, iets wat de laatst jaren een enorme groei heeft meegemaakt.

Gamescom 2021 zal dit jaar plaats vinden van 25 tot en met 27 augustus. Uiteraard kun je rond die tijd alles over de Gamescom lezen op Daily Nintendo!