Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nintendo raadt optimale omgevingstemperatuur voor Nintendo Switch aan

Voor wie weleens een warmgelopen Switch heeft gehad, zijn hier enkele tips van Nintendo zelf!

Nintendo heeft via zijn Twitterkanaal een nieuwe aanbeveling gepubliceerd voor Switch-gebruikers. Ze raden aan de Nintendo Switch alleen te gebruiken op plekken waar de omgevingstemperatuur tussen de 5 en 35 graden Celcius is. Bij hogere temperaturen is het waarschijnlijker dat de console oververhit zal raken. Dit heeft weer tot gevolg dat de Switch uit bescherming automatisch in de slaapmodus zal gaan.

Daarbij heeft Nintendo nog enkele extra tips om ervoor te zorgen dat de Switch niet te maken krijgt met te hoge temperaturen. Wie een Switch heeft weet dat deze luchtinlaat- en uitlaatvensters heeft. Wie niet weet waar deze geplaatst zijn kan kijken naar de afbeelding in het Twitterbericht. Gebruikers dienen te zorgen dat deze vrij zijn van stof of andere blokkades. Ook is het handig er op te letten dat de Switch dock niet op een warme plek is geplaatst. Bij voorbeeld een plek vlak naast de verwarming.

Vermoedelijk volgt het bericht op verschillende klachten van Switch-eigenaren die hun Switch te warm hebben laten worden. Het is niet bekend wat mogelijke gevolgen zijn van het spelen op de Switch bij temperaturen onder de 5 graden.

Bekijk hieronder het originele Twitterbericht: