Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Monster Crown krijgt releasedatum voor Nintendo Switch

Retro-stijl Pok... uhm.. monsters verzamelen komt naar de Switch!

Het monster tamer-genre mag een nieuw lid verwelkomen op de Nintendo Switch. Ontwikkelaar Studio Aurum en game-uitgeverij Soedesco hebben namelijk Monster Crown een releasedatum voor de Switch gegeven. Op 12 oktober mogen we aan de slag met de retro monster tamer. De grafische stijl van het spel heeft veel weg van het 8-bit tijdperk van de NES en Game Boy. Op Steam kon de game reeds gespeeld worden en heeft al meerdere updates mogen ontvangen.

Monster Crown speelt zich af op Crown Island. Dit eiland kent een stormachtige geschiedenis vol sadistische heersers en heldhaftige redders in nood. De nieuwste dreiging komt dit maal in de vorm van een kwaadaardige jongedame. Het is aan de speler om haar te stoppen in haar zoektocht naar macht. Dit zul je echter niet alleen hoeven doen. Tijdens het avontuur zal je pacten sluiten met monsters die je vervolgens zullen helpen je doel te bereiken.

Enkele eigenschappen van het spel zijn:

  • Sluit pacten met monsters om hun bescherming te krijgen in ruil voor onderdak
  • Kweek en fuseer meer dan 200 basismonsters om je eigen nieuwe soort te creëren
  • Reis over Crown Island met je monsterlijke bondgenoten om een ​​duistere wereld te ontdekken
  • Maak de cruciale beslissing die het einde en de post-game drastisch zal veranderen
  • Speel online om te strijden en te ruilen, en zorg ervoor dat je nieuwe soort de hele wereld overkomt

Ben je al benieuwd naar deze titel? Kijk dan hieronder alvast de originele trailer: