Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Metal Slug Tactics knalt volgend jaar naar de Switch

Metal Slug in een tactisch jasje speel je volgend jaar op je Switch!

Tijdens de Indie World Showcase is bekendgemaakt dat Metal Slug Tactics zijn entree op de Nintendo Switch zal maken. De makers van de game trakteerden de kijkers van de showcase op een actievolle trailer. Hierna spraken Leikir Studio-CEO Aurélien Loos en Jessica Richard, de communicatiemanager van uitgeverij DotEmu, de kijkers toe. Ze kondigden aan dat hun titel Metal Slug Tactics volgend jaar te spelen zal zijn op Nintendo’s hybride console. Verder vertelden ze dat de medewerkers op zijn gegroeid met de Metal Slug spellen. Het is daarom spannend om een balans te vinden tussen verse gameplay voor fans van de franchise, maar toch de basis te respecteren.

Metal Slug Tactics is een strategische RPG, met roguelike elementen. Het is de bedoeling om de tegenstanders op tactische wijze te verslaan vanuit een isometrisch perspectief. In de trailer is te zien dat het spel de bekende grafische pixel art-stijl respecteert zoals we die kennen van de Metal Slug serie. Tactics kent wel een rustigere turn-based gameplay. Dit in tegenstelling tot de klassieke Metal Slug sidescrolling platform-shooters, waarbij het scherm binnen no-time gevuld is met de meest gigantische bazen en explosies. Bekende karakters als Marco, Tarma en Fio zullen hun opwachting maken in deze titel.

Bekijk hieronder de aankondigingstrailer: