Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Strategische game Loop Hero verschijnt aankomende winter op de Switch

Help de held van het verhaal door zijn omgeving te bepalen in deze tactische game!

Four Quarters en Devolver Digital hebben vandaag bekendgemaakt dat hun strategische game Loop Hero aan het eind van het jaar op de Nintendo Switch is te spelen.

Loop Hero heeft een vrij uniek basisconcept. In plaats dat de speler de controle neemt over de held(en), neemt deze plaats in de zetel van een soort game master. De held beweegt zich continu in een cirkelvormig pad. De mystieke kaarten die de speler speelt bepalen onderdelen van het pad die de held af zal leggen. Dus ook welke gebeurtenissen zich op het pad zullen afspelen. Of dat nu vijanden zijn die de held tegenkomt, of gebieden en gebouwen om te ontdekken. Op deze manier kan je de held helpen de juiste uitrusting en wapens te vinden om de vijanden te verslaan.

Des te meer van de ‘loops’ die je held weet te volbrengen, des te meer kaarten zal je vrijspelen. Hierdoor zal er in de daaropvolgende avonturen van de held meer mogelijk zijn. Weet jij de Lich, meester van de tijd, te verslaan? Bij voorbaat lijkt dit een titel te zijn die de strategische vaardigheden van de speler ultiem weet te testen.

Benieuwd geworden naar deze titel? Bekijk hier alvast de trailer: