Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nieuwe beelden Brilliant Diamond/Shining Pearl tonen vele terugkomende en verbeterde functies

Brilliant Diamond Shining Pearl keyart
De remakes zien er beter uit dan ooit met de nieuwe beelden uit de Pokémon Presents.

De Pokémon Presents gaf zoals beloofd nieuwe informatie over Pokémon Brilliant and Pokémon Shining Pearl. De remakes van de vierde generatie Pokémon spellen verschijnen 19 november. Na een in eerste instantie gemixte ontvangst laat de nieuwste trailer verschillende aspecten van het spel zien waaronder grafische verbeteringen.

In Brilliant Diamond en Shining Pearl wordt het 15-jaar-oude verhaal waarin je moet strijden tegen Team Galactic opnieuw verteld, maar bevat het niet alleen maar vernieuwde graphics. Zo zijn verschillende onderdelen van het spel qua gameplay ook vernieuwd.

In de Grand Underground zitten namelijk nu Pokémon Hideaways, deze speciale locaties bevatten Pokémon die niet elders in de Sinnoh-regio te vinden zijn. Welke je precies tegen kan komen hangt dan weer af van de beelden die je in je geheime basis hebt staan. Ook de Super Contests zijn vernieuwd met nieuwe minigames die beter passen met de nieuwe technologie.

Verder zullen Pokémon je weer kunnen volgen, is de Union Room terug en hebben spelers de mogelijkheid hun outfits aan te passen. Verdere aanpassingen en of alle Platinum-functies/gebieden erin zitten is echter nog niet bekend.

Ook zal Pokémon Home compatible worden met de twee spellen. Wanneer exact dit gebeurd is nog onbekend, maar het zal sowieso pas in 2022 zijn.