Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Ontvang een Shiny Galarian Articuno in Pokémon Sword & Shield

Schrijf je nu in voor het online toernooi en ontvang een Shiny Galarian Articuno!

Hoewel recent Pokémon Legends: Arceus en Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl zijn verschenen, is The Pokémon Company de games Pokémon Sword & Shield niet vergeten. In de maanden februari, maart en april van dit jaar kun je namelijk in Pokémon Sword & Shield het trio van de legendarische Galarian Pokémon-vogels ontvangen. Bovendien zijn ze ook alle drie Shiny! Zoals je op de afbeelding kunt zien, hebben Shiny Galarian Articuno, Shiny Galarian Zapdos en Shiny Galarian Moltres voor deze gelegenheid de kleuren gekregen van het originele trio legendarische vogels uit de Kanto-regio.

Wat moet je doen om in het bezit te komen van deze Shiny Pokémon? Door je deze maand in te schrijven en deel te nemen aan de 2022 International Challenge in Pokémon Sword of Pokémon Shield, kun je na afloop van het online toernooi via Mystery Gift in het menu jouw eigen Shiny Galarian Articuno ophalen. In maart volgt dan Shiny Galarian Zapdos en in april maak je het trio compleet met Shiny Galarian Moltres.

De inschrijving voor de Shiny Galarian Articuno is al gestart en de inschrijfperiode loopt af op 18 februari 2022 om 0:59 uur (Nederlandse tijd).

Volg deze stappen om je in te schrijven

1. Start de game Pokémon Sword of Pokémon Shield.
2. Open het menu door op X te drukken.
3. Selecteer VS.
4. Selecteer Battle Stadium.
5. Selecteer Online Competitions.
6. Selecteer Search Official Competitions.
7. Bevestig de voorwaarden en je inschrijving is gereed.

Er zijn wel een aantal dingen om rekening mee te houden:
– Schrijf je op tijd in! Je kan je niet meer inschrijven, als het online Pokémontoernooi al is begonnen.
– Je dient Nintendo Switch Online of Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket te hebben om mee te kunnen doen met dit online toernooi.
– Je moet in Pokémon Sword of Pokémon Shield het verhaal doorspelen tot je de Dynamax Band bezit, anders krijg je in het menu niet de optie om deel te nemen aan online toernooien.
– Je kan per Nintendo Switch-systeem met maar één gebruikersaccount meedoen, zorg er dus voor dat je de juiste gebruiker kiest voordat je de game start.
– Je kan wel met hetzelfde gebruikersaccount deelnemen met beide games, dus Pokémon Sword EN Pokémon Shield, als je in beide games de Dynamax Band bezit.
– Niet alle Pokémon zijn toegestaan bij dit online toernooi. Let bij het samenstellen van je team op het battle-ready symbool en op toegestane held items. Dit wordt goed aangegeven in de game, wanneer er iets aan de hand is met je samengestelde team.

Toernooiperiode

De 2022 International Challenge voor de Shiny Galarian Articuno loopt van 18 februari 2022 om 13:00 uur tot en met 21 februari 2022 om 0:59 uur (Nederlandse tijd). Start de game Pokémon Sword of Pokémon Shield op en neem deel aan het online toernooi met je gekozen Pokémonteam.

Let op! Tijdens deze periode moet je aan minimaal 3 toernooibattles deelnemen om na afloop van het toernooi Articuno te kunnen ophalen. Het maakt overigens niet uit of je deze 3 battles wint of verliest.

Haal na afloop je Shiny Pokémon op

Na afloop van deze toernooiperiode kun je jouw Shiny Galarian Articuno ophalen volgens deze stappen.

1. Start de game Pokémon Sword of Pokémon Shield.
2. Open het menu door op X te drukken.
3. Selecteer Mystery Gift.
4. Selecteer Get a Mystery Gift.
5. Selecteer Get Battle Stadium Rewards.

De ervaring leert dat het tot enkele dagen na het toernooi kan duren, voordat de Mystery Gift opgehaald kan worden. Als je aan minimaal 3 toernooibattles hebt deelgenomen, is het een kwestie van proberen om je Shiny Pokémon op te halen.

Ga jij nu voor dit legendarische Shiny trio vogels Pokémon Sword of Shield weer oppakken? Wat vind je van de gekozen kleuren van deze Shiny Pokémon? Vertel het in een reactie hieronder!