Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Ontvang een Shiny Galarian Zapdos in Pokémon Sword & Shield

Schrijf je nu in voor het online toernooi in maart en ontvang een Shiny Galarian Zapdos!

Heb jij in het afgelopen weekend in Pokémon Sword & Shield meegedaan aan de 2022 International Challenge van februari? Heb je inmiddels ook jouw eigen Shiny Galarian Articuno opgehaald? Dan kun je je vanaf nu inschrijven voor de 2022 International Challenge van maart! Als je deelneemt aan het tweede deel van het online toernooi, kun je ook de tweede legendarische vogel aan jouw team toevoegen. Na afloop van het het online toernooi in maart staat er namelijk een Shiny Galarian Zapdos voor je klaar als Mystery Gift.

De inschrijving voor de Shiny Galarian Zapdos is dus al gestart en de inschrijfperiode loopt af op 11 maart 2022 om 0:59 uur (Nederlandse tijd).

Volg deze stappen om je in te schrijven

 1. Start de game Pokémon Sword of Pokémon Shield.
 2. Open het menu door op X te drukken.
 3. Selecteer VS.
 4. Selecteer Battle Stadium.
 5. Selecteer Online Competitions.
 6. Selecteer Search Official Competitions.
 7. Bevestig de voorwaarden en je inschrijving is gereed.

Er zijn wel een aantal dingen om rekening mee te houden:

 • Schrijf je op tijd in! Je kan je niet meer inschrijven, als het online Pokémontoernooi al is begonnen.
 • Je dient Nintendo Switch Online of Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket te hebben om mee te kunnen doen met dit online toernooi.
 • Je moet in Pokémon Sword of Pokémon Shield het verhaal doorspelen tot je de Dynamax Band bezit, anders krijg je in het menu niet de optie om deel te nemen aan online toernooien.
 • Je kan per Nintendo Switch-systeem met maar één gebruikersaccount meedoen, zorg er dus voor dat je de juiste gebruiker kiest voordat je de game start.
 • Je kan wel met hetzelfde gebruikersaccount deelnemen met beide games, dus Pokémon Sword EN Pokémon Shield, als je in beide games de Dynamax Band bezit.
 • Niet alle Pokémon zijn toegestaan bij dit online toernooi. Let bij het samenstellen van je team op het battle-ready symbool en op toegestane held items. Dit wordt goed aangegeven in de game, wanneer er iets aan de hand is met je samengestelde team.

Toernooiperiode

De 2022 International Challenge voor de Shiny Galarian Zapdos loopt van 11 maart 2022 om 01:00 uur tot en met 14 maart 2022 om 0:59 uur (Nederlandse tijd). Start de game Pokémon Sword of Pokémon Shield op en neem deel aan het online toernooi met je gekozen Pokémonteam.

Let op! Tijdens deze periode moet je aan minimaal 3 toernooibattles deelnemen om na afloop van het toernooi Zapdos te kunnen ophalen. Het maakt overigens niet uit of je deze 3 battles wint of verliest.

Haal na afloop je Shiny Pokémon op

Kort na afloop van deze toernooiperiode kun je jouw Shiny Galarian Zapdos ophalen volgens deze stappen.

 1. Start de game Pokémon Sword of Pokémon Shield.
 2. Open het menu door op X te drukken.
 3. Selecteer Mystery Gift.
 4. Selecteer Get a Mystery Gift.
 5. Selecteer Get Battle Stadium Rewards.

Mocht je een foutmelding krijgen, dan moet je waarschijnlijk eerst de online ranglijsten en toernooiresultaten ophalen bij Battle Stadium in het VS.-menu.

Had jij een mooie plek op de ranglijst gekregen in het toernooi van februari? Ga je voor het toernooi in maart meteen jouw nieuwe Shiny Galarian Articuno inzetten? Vertel het in een reactie hieronder!