Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

FIFA laat hun toekomstplannen weten na breuk met EA

FIFA 22
FIFA heeft grootse plannen voor de FIFA-naam.

Gisteren werd bekend dat EA vanaf volgend jaar geen licentie meer heeft om FIFA als naam te gebruiken voor hun voetbalspellen. Ze gaan vanaf dan verder als EA Sports FC. Echter de organisatie FIFA gaat verder en onthult hun plannen voor de toekomst.

FIFA gaat over naar een non-exclusive model. Zo zijn vanaf nu licenties te verkrijgen om games rondom World Cup Qatar (een erg controversieel WK vanwege de vele doden die zijn gevallen bij de bouw van stadions) en zijn ze in overleg met andere partijen voor een simulatiespel dat in 2024 moet verschijnen. Voor de eerste keer in 30 jaar kunnen andere studio’s en uitgevers dus FIFA-spellen maken zowel simulatie als andere ervaringen. EA Sports heeft nu wel nog een extensie gekregen voor een simulatiespel voor dit jaar. FIFA 23 zal dus wel nog beschikbaar zijn van EA.

Volgens FIFA zijn er al verschillende games die in het derde kwartaal moeten uitkomen. Deze games zijn echter geen simulatiespellen zoals de EA Sports-game van dit najaar. Naast spellen wilt FIFA ook andere virtuele ervaringen uitbrengen rondom de twee Wereldkampioenschappen.

“I can assure you that the only authentic, real game that has the FIFA name will be the best one available for gamers and football fans. The FIFA name is the only global, original title. FIFA 23, FIFA 24, FIFA 25 and FIFA 26, and so on – the constant is the FIFA name and it will remain forever and remain THE BEST. Interactive gaming and esports sector is on a path of unrivalled growth and diversification. FIFA’s strategy is to ensure we can make the most of all future options and ensure a wide range of products and opportunities for gamers, fans, member associations and partners.”

Gianni Infantino – FIFA President

Dit jaar wilt FIFA dus al games uitbrengen en vanaf volgend jaar ook simulatiegames met nieuwe partners. Dit hele vernieuwde gamingmodel is parallel ontwikkeld met FIFA+ het nieuwe media platform van de organisatie.

As well as launching a portfolio of new games during 2022 and 2023, FIFA is currently engaging with leading game publishers, media companies and investors in regard to the development of a major new FIFA simulation football game title for 2024. FIFA’s new gaming model has been developed in parallel with FIFA+, the recently launched direct-to-consumer media platform.