Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nintendo Switch Online-app voor iOS krijgt update versie 2.2.0 en stilzwijgende update voor Switch-systeemsoftware

Let op: vanaf nu wordt alleen iOS 14 of hoger ondersteund.

Eerder maakten wij op Daily Nintendo melding dat de Nintendo Switch Online-app bij een volgende update niet meer zou werken met iOS 13 of ouder. Met de zojuist vrijgegeven app-update is dat inmiddels ook gerealiseerd. Bezitters met iPhone of iPad van Apple kunnen vanaf nu versie 2.2.0 van de Nintendo Switch Online-app downloaden uit de Apple App Store of de reeds geïnstalleerde app naar deze versie updaten. Om de nieuwste versie van de Nintendo Switch Online-app te kunnen gebruiken moet je nu dus wel iOS/iPadOS 14 of nieuwer hebben.

Nieuw in versie 2.2.0 van de Nintendo Switch Online-app zijn de uitgebreidere mogelijkheden voor vriendcodes. Je kunt met de app vriendschapsverzoeken versturen met een vriendcode en een URL of QR-code met jouw vriendcode genereren om te delen met medespelers. De ontvanger van een vriendschapsverzoek heeft echter nog altijd een Nintendo Switch-console nodig om het verzoek te accepteren of te weigeren.

Voor spelers die de Nintendo Switch Online-app op een Android-device gebruiken, verandert er (voorlopig) nog niks. Zolang de apparaten Android 6.0 of nieuwer draaien, is het mogelijk om de Nintendo Switch Online-app uit de Google Play Store te downloaden en te updaten.

Systeemsoftware 14.1.2 stilletjes geüpdatet

Ook is er een kleine update voor de systeemsoftware van de hybride console uitgebracht. Spelers hoeven hun console niet handmatig te updaten en ze zullen ook niet merken dat er op de achtergrond een update geïnstalleerd wordt. Wanneer je verbinding hebt met het internet, zal de Nintendo Switch zelf zoeken naar deze update. Dataminer OatmealDome heeft ontdekt dat deze stilzwijgende update alleen de lijst met verboden woorden bijwerkt. De systeemsoftware blijft met deze update op versie 14.1.2 staan.

Ondervind jij problemen bij de update van de Nintendo Switch Online-app? Heb jij nog wat anders ontdekt in de systeemupdate? Meld het dan hieronder in een reactie.