Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nintendo heeft geen plannen om nieuwe hardware uit te brengen dit fiscale jaar

Volgens het Japanse nieuwsblad Nikkei kunnen we dit jaar geen nieuwe Nintendo hardware verwachten.

Gisteren maakte Nintendo zijn financiële resultaten bekend over het tweede kwartaal van 2023. Alhoewel hieruit blijkt dat de Switch nog steeds verkoopt, zit er wel een dalende lijn in de verkopen als we deze cijfers met die van afgelopen kwartalen vergelijken. Wanneer dit soort “negatieve” cijfers worden gedeeld, vragen veel gamers en journalisten zich dan ook altijd af wanneer de nieuwe Nintendo console mogelijk verschijnt. Zo ook het Japanse financiële nieuwsblad Nikkei, dat naar aanleiding van deze cijfers een interview met shuntaro Furukawa hebben gehad over het huidige fiscale jaar van Nintendo.  

Game-journalist Takashi Mochizuki van Bloomberg heeft dit interview vertaald. Volgens hem claimt Nikkei dat “er geen nieuwe Nintendo hardware zal zijn dit fiscale jaar, dat eindigt op 31 maart 2023”.  Mochizuki kan echter niet officieel bevestigen of bovenstaande quote afkomstig is van Furukawa zelf of van andere bronnen binnen Nikkei.

Als we Nikkei mogen geloven dan zullen we als Nintendo-fans nog even geduld moeten hebben voor de volgende console op de deurmat ligt. 

Zit jij al te wachten op een opvolger van de Switch? Of vind jij het niet zo erg dat het nog wat langer duurt? Laat het ons vooral weten in de reacties!