Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Blazing Strike uitgesteld naar volgend jaar

Slecht nieuws voor alle fighting game fans!

Vorig jaar werd Blazing Strike aangekondigd, een 2D fighting game die ook op de Switch moet verschijnen. Toen werd gezegd dat de game deze lente zou verschijnen, maar deze datum heeft het niet gehaald. De releasedatum werd verplaatst naar aankomende herfst, maar ook deze datum gaat het helaas niet halen. Ontwikkelaar RareBreed Games heeft in een officiële aankondiging laten weten dat de game wordt vertraagd naar de lente van 2023. Dit omdat het extra tijd nodig heeft om de game zo goed mogelijk te kunnen afleveren. Overigens is het niet alleen maar slecht, want de ontwikkelaar gaf ook aan dat crossplay hierdoor misschien een optie wordt. We houden jullie in ieder geval op de hoogte!

Blazing Strike is een nieuwe 2D-Fighter geïnspireerd uit alle grote titels uit het verleden.. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Street Fighter, BlazBlue of Mortal Kombat. De stijl van Blazing Strike haalt zijn inspiratie duidelijk uit de Japanse anime-stijl en dit is terug te zien in de extravagante ontwerpen van de personages. Zo kun je een man met een kattenhoofd spelen en nog een 13-tal personages. Het spel zelf werkt met een 4-knoppen systeem waarbij je gebruik kunt maken van lichte, gemiddelde en zware stoten en schoppen.