Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Metal Slug Tactics is vertraagd naar 2023

Marco, Eri, Fio en Tama hebben nog wat meer tijd nodig om te sleutelen…

In augustus 2021 werd Metal Slug Tactics aangekondigd voor de Nintendo Switch. De release stond gepland voor ergens in 2022. Helaas hebben uitgever DotEmu en ontwikkelaar Leikir Studio nu bekendgemaakt dat de game is uitgesteld naar 2023. Ze hebben namelijk meer tijd nodig om de game af te maken.

Metal Slug Tactics is een strategische RPG met roguelike elementen. Het is de bedoeling om de tegenstanders op tactische wijze te verslaan vanuit een isometrisch perspectief. In de trailer is te zien dat het spel de bekende grafische pixel art-stijl respecteert zoals we die kennen van de Metal Slug serie. Tactics kent wel een rustigere turn-based gameplay. Dit in tegenstelling tot de klassieke Metal Slug sidescrolling platform-shooters, waarbij het scherm binnen no-time gevuld is met de meest gigantische bazen en explosies. Bekende karakters als Marco, Tarma en Fio zullen hun opwachting maken in deze titel.

Keek jij uit naar Metal Slug Tactics? Baal je dat de game nu is uitgesteld naar volgend jaar? Laat het ons weten in de reacties!