Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Hoofdkantoor van Nintendo in Japan getroffen door brand

Er zijn gelukkig geen gewonden gevallen!

Volgens de Japanse, lokale nieuwsoutlet: NHK heeft er vanmiddag een brand plaatsgevonden op het hoofdkantoor van Nintendo in Kyoto Japan. Het nieuws is vertaald door gamewebsite VideogamesChronicle. Zij beweren dat de brand uitbrak om 13:00 uur lokale tijd. De politie meldt dat er alleen wat meubels zijn beschadigd, waaronder stoelen en bureaus. Er zijn verder gelukkig geen gewonden gevallen.

De brand ontstond naar verluidt op de derde verdieping van het gebouw. Acht brandweerwagens werden erheen gestuurd, maar medewerkers van Nintendo hadden de brand al geblust voordat ze arriveerden.   Op moment van schrijven wordt er door de politie en brandweer verder onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand. Op het eerste gezicht lijkt hij te zijn ontstaan door een elektrisch apparaat dat aan het opladen was.