Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Fire Emblem Engage is de nieuwste titel in de Fire Emblem-franchise

Fire Emblem Engage Keyart
De geruchten waren waar, een gloednieuwe Fire Emblem komt er aan.

Er was ooit een tijd dat Fire Emblem een redelijk onbekende naam was in het westen. Tot Fire Emblem Awakening was de toekomst van de franchise dan ook enorm onzeker. De populariteit is dan ook enorm gestegen de afgelopen jaren en Three Houses was dan ook een groot succes. Nu heeft Nintendo onthuld dat er een nieuwe Fire Emblem aankomt.

In Fire Emblem Engage ben je een Divine Dragon uit Elyos wiens taak het is om te voorkomen dat de Fell Dragon ontsnapt uit de gevangenis waar die duizend jaar geleden in gestopt is. Vier koninkrijken hebben hiervoor moeten samenwerken met helden uit andere werelden. Deze zogenaamde Emblems zijn helden die je kent uit andere Fire Emblem spellen zoals Marth.

Het spel moet op 20 januari verschijnen als losse titel of als de Divine Edition. Deze heeft nog een artbook, steelbook, een poster en artkaarten als extra’s.

Fire Emblem Engage divine edition packshot