Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Ontwikkelaar ontdekt dat Nintendo niet langer ongecensureerde borsten toelaat op hun platform

Ontwikkelaars zullen zich moeten aanpassen.

Volgens game-ontwikkelaar Gamuzumi heeft Nintendo hun reglement betreffende ongecensureerde borsten onlangs aangepast. Het is niet langer toegestaan blote borsten af te beelden in games die op hun platform verkrijgbaar zijn.

Gamuzumi hoopte zijn nieuwe spel, Hot Tentacles Shooter, binnenkort uit te brengen in de Nintendo eShop. Nu dat de regels zijn veranderd, vormt zich echter een nieuwe uitdaging voor de ontwikkelaar. Nintendo heeft het spel voor nu geweigerd, aangezien hij in strijd is met het reglement van de console (dit betreft de Nintendo Switch).

Nintendo’s eigen uitspraak over deze verandering luidt als volgt;

“obscene content could damage the brand and infringe its policies.” 

Nintendo

Wat vind jij ervan dat deze restricties worden opgelegd, en oude spellen zich zullen moeten aanpassen door de content die er al is te censureren?

Laat het ons weten in de reacties!