Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Overwatch 2 behaald 25 miljoen spelers in de eerste 10 dagen

Ondanks een wat lastige eerste week erg mooie eerste resultaten voor Overwatch 2

Overwatch 2 is vorige week dinsdag verschenen voor de PS4 en 5, Xbox Series X en S, Xbox One, PC en de Nintendo Switch. Nu de game iets meer dan een week uit is zijn dan ook de spelerscijfers van de eerste 10 dagen bekendgemaakt. Zo laat Blizzard nu op Twitter weten dat het spel de 25 miljoen spelers heeft aangetikt in deze eerste week. Daarnaast heeft Overwatch 2 nu bijna drie keer zoveel dagelijkse spelers als de eerste Overwatch.

https://twitter.com/PlayOverwatch/status/1581004904121782273?s=20&t=IoQNqSEvACGGj5uJH_beRg

Hoewel dit erg mooie resultaten zijn waren er wel wat klachten over Overwatch 2 in de eerste week. Zo kreeg Blizzard bijvoorbeeld last van meerdere DDoS-aanvallen, met als gevolg dat spelers veel te maken kregen met connectieproblemen en soms lang in de lobby moesten wachten voor ze een potje konden spelen. Ook hadden veel spelers moeite met het overplaatsen van hun progressie van Overwatch 1 naar Overwatch 2.

Om deze problemen een beetje goed te maken heeft Blizzard nu besloten om de spelers die vanaf 25 oktober tot aan het einde van dit eerste seizoen te belonen met een Cursed Captain Reaper Legendary skin en een Health Pack Weapon Charm.

Ook is er in de volgende weekenden en periodes dubbele XP te verdienen: 

  • Van 21 oktober tot Oktober 24 
  • Van Oktober 28 tot October 31 
  • Van 24 November tot 28 november

Overwatch 2 is sinds 4 oktober gratis en voor niets speelbaar op onder andere de Nintendo Switch. Ben jij al met de game aan de slag geweest of ben je nog van plan om dit binnenkort te gaan doen? Laat het ons vooral weten in de reacties!