Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Aka krijgt releasedatum op de Switch

Ga in december aan de slag met dit rustgevende avontuur.

Uitgever Neowiz en ontwikkelaar Cosmic Gatto hebben in april dit jaar Aka aangekondigd voor Nintendo´s hybride console. Aka is een rustgevende open-world avonturen game. Vandaag is tijdens de Indie World een releasedatum aangekondigd. Vanaf 15 december dit jaar kunnen Nintendo Switch-bezitters aan de slag met de game.

In de game neem je de rol aan van titelpersonage Aka, een rode panda soldaat met pensioen die op zoek is naar innerlijke rust. Hij wil dit doen door geesten te zoeken en deze te helpen met hetgeen wat ze nog aan deze planeet bindt. Tegelijkertijd probeert hij zich te vestigen op een klein eiland om hier alles te verbouwen wat hij nodig heeft voor een simpel leven.

In dit rustgevende spel kun je onder andere het eiland verkennen, een rustgevend dutje doen, een mooie wolk bekijken of simpelweg een rondje gaan zwemmen. Het landbouw gedeelte is daarnaast geïnspireerd door “permaculture” wat betekent dat het design van je tuin en wilde dieren een grote rol spelen.

Onderstaande en eerder verschenen trailer geeft je alvast een indruk van de game.