Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Rare-legendes beginnen band, brengen kerstsingle uit

Een nieuwe richting voor Grant Kirkhope, David Wise en Kev Bayliss.

Drie voormalig medewerkers van Rare zijn samen de band Retro Fusion begonnen. Hun eerste single staat volledig in het teken van gamen en Kerstmis, aldus Grant Kirkhope op Twitter:

Grant Kirkhope (Banjo-Kazooie, GoldenEye 007) en David Wise (Donkey Kong Country, Star Fox Adventures) zijn zeer gerespecteerde componisten. Kevin Bayliss kennen we vooral als character designer (Diddy Kong Racing, Battletoads) en stemacteur (Killer Instinct), maar is ook actief als zanger.

De single moet uitkomen op 1 december en is te pre-saven op Spotify. Daarnaast geeft Kev Bayliss aan dat er ook een video van uit moet komen, hoewel die vrij cheesy blijkt te zijn:

Rare is nu onderdeel van Microsoft, maar in de jaren ’90 pompte de developer er hit na hit uit op verschillende Nintendo-platformen. De genoemde heren waren in die tijd dan ook actief bij Rare waar zij inmiddels een legendarische status hebben behaald. Tegenwoordig maakt Bayliss ook video’s op Youtube en Twitch waarin hij lesgeeft in Character Design.

Dit jaar hebben we dus hopelijk een goede toevoeging op Mariah Carey en Wham!