Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Boot up animatie NX gevonden

Van voordat de Switch de Switch was.

Kennen we de naam “NX” nog? Voordat de Switch zijn officiële naam kreeg werd in maart 2015 bekend dat Nintendo bezig was met een nieuwe console, codenaam NX. De jaren daarna bleef Nintendo hun nieuwe console consistent de NX noemen, tot deze twee jaar later officieel werd veranderd naar de Nintendo Switch.

Game perservationist Paul Kelly heeft nu op twitter de boot up animatie van de NX gedeeld. Verwacht er niet teveel van, het gifje duurt maar enkele seconden. Toch is het interessant om te bekijken. Het is namelijk niet zo dat het NX logo nooit gedeeld is (Nintendo gebruikte het logo al op bepaalde events, zoals bijvoorbeeld investor briefings) maar de animatie is nog nooit vertoond. Het komt uit een lek van een prototype van Mario Kart 8 Deluxe. De build daarvan heeft een datum van 18 oktober 2016. Interessant, want nog geen twee dagen later werd de Switch door middel van een First Look officieel aan ons voorgesteld. Hieronder kun je in ieder geval de animatie bekijken.