Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Amerikaanse gamers krijgen geld terug voor Pokémon Scarlet en Violet

Europese gamers lijken pech te hebben

Dat de nieuwste Pokémon-games – Scarlet en Violet – geplaagd worden door bugs en prestatie-issues, is inmiddels welbekend. Het heeft het eindcijfer in onze review dan ook behoorlijk beïnvloed. Er zijn echter gamers die geen genoegen nemen met een lager cijfer; zij willen hun geld terug.

Normaal gesproken is Nintendo niet zo happig op het terugbetalen van eShop-aankopen, maar volgens Video Game Chronicle gaat Nintendo of America hier zeer begripvol mee om. De grootste klacht, naast de vele bugs, is dat Gamefreak nog altijd haar kaken stijf op elkaar houdt. Veel gamers willen graag horen dat er gewerkt wordt aan een oplossing en vragen uit frustratie nu hun geld terug.

Maar waar Amerikaanse klanten wel hun geld terug lijken te krijgen, vissen Europese gamers naast het net. Zo krijgen klanten te horen dat ze akkoord zijn gegaan met de voorwaarden en geen recht hebben op een retournering.

https://twitter.com/Skeffi__/status/1595048250997981184

Of dit grote gevolgen gaat hebben voor de recordaantallen die verkocht worden van de games, is op dit moment nog onbekend. De games worden vooral vergeleken met Cyberpunk 2077; de langverwachte RPG van CD Projekt RED die ook geplaagd werd door bugs bij lancering. Die game heeft ook veel gamers hun geld teruggegeven, maar dat heeft ‘onder de streep’ weinig schade aangericht. Cyberpunk 2077 zit inmiddels op 20 miljoen verkochte exemplaren.

Hoe sta jij hierin? Heb jij zoveel last van bugs dat je je geld terug wilt? Of kan het voor jou het spelplezier niet bederven? Laat het ons weten in de comments.