Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Team Zoet is de winnaar van het Splatfest

Trakteer jezelf op wat zoets, want Team Zoet heeft gewonnen!

Afgelopen weekend was het alweer tijd voor het derde officiële Splatfest in Splatoon 3. Dit keer was het de strijd der smaken. Het ging erover wat je het lekkerst vindt: pittig, zoet of zuur. De strijd was hevig, al kon je tijdens het spelen goed merken dat Team Zoet oververtegenwoordigd was. Het zal daarom ook niemand verbazen dat Team Zoet de meeste stemmen heeft binnengehaald. Daarvoor ontvangt Team Zoet 10 punten. Echter zijn er nog meer categorieën waarvoor de teams punten konden binnenhalen. De winst voor het meeste aantal prijsschelpen ging niet geheel onverwacht ook naar Zoet. Daarvoor kreeg Zoet 8 punten erbij.

Als het gaat om invloed in Open, Pro en Driekleurengevechten, dan is het wel wat meer verdeeld. In Open ging opnieuw Team Zoet met de winst aan de haal en dus 12 punten erbij, maar daar hield de zegetocht op. De winst voor Pro ging naar Zuur. Team Zuur ontvangt daarvoor 12 punten. Onderschat alleen Team Pittig niet, want die heeft de meeste invloed in Driekleurengevechten verdiend. Daarvoor ontvangen zij 15 punten.

Het is tijd voor de einduitslag en het zal je niet geheel verbazen. Team Zoet is met 30 punten de grote winnaar van dit Splatfest! Muriël is daarom zeer trots op haar team. Mocht jij nou ook Team Zoet aan de overwinning hebben geholpen, vergeet jezelf dan niet op iets lekker zoet te trakteren!

Uitslag Splatfest Splatoon 3

Volledige uitslag in cijfers

Hieronder volgen alle scores inclusief percentages, zodat je kan zien hoe dicht alles bij elkaar lag in sommige categorieën.

Meeste prijsschelpen:

 • Pittig 33.22%
 • Zoet 34.40% 8p
 • Zuur 32.38%

Meeste stemmen:

 • Pittig 27.75%
 • Zoet 56.84% 10p
 • Zuur 15.41%

Meeste invloed Open:

 • Pittig 32.85%
 • Zoet 35.57% 12p
 • Zuur 31.58%

Meeste invloed Pro:

 • Pittig 33.93%
 • Zoet 31.96%
 • Zuur 34.11% 12p

Meeste invloed Driekleurengevecht:

 • Pittig 33.89% 15p
 • Zoet 33.72%
 • Zuur 32.39%

Uitslag:

 • Pittig 15p
 • Zoet 30p
 • Zuur 12p