Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

SteamWorld Build aangekondigd voor de Nintendo Switch

De city-builder moet dit jaar nog uitkomen.

Tijdens een live-event heeft ontwikkelaar Thunderful aangekondigd dat zij werken aan SteamWorld Build. Dit nieuwste deel in de populaire indie-reeks SteamWorld gaat volledig draaien om het bouwen en beheren van je eigen mijndorp.

In SteamWorld Build is jouw planeet langzaam aan het uitsterven. Het is aan jou de taak om een dorpje te bouwen en te onderhouden, terwijl jouw inwoners graven naar oude technologie. Dit is hun enige kans om te overleven. Het wordt je alleen niet makkelijk gemaakt, aangezien je tijdens het graven te maken krijgt met kwade wezens. Het zou immers geen SteamWorld-game zijn, zonder een unieke twist te geven aan een klassiek genre.

SteamWorld Build wordt ontwikkeld door The Station, een intern ontwikkelteam binnen Thunderful. Voordat The Station opgenomen werd door Thunderful, hebben zij onder andere gewerkt aan Little Big Planet.

SteamWorld Build wordt tegelijkertijd ontwikkeld voor de pc als consoles. Volgens de uitgever houdt dit in dat de controls op alle platformen even strak moeten aanvoelen. De game staat gepland voor een release in 2023.