Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Captain Pikachu is onthuld voor de Pokémon anime

Twee nieuwe personages, waaronder Captain Pikachu zijn onthuld voor de nieuwe anime serie.

Vorig jaar kwam er een flinke schok voor de Pokémon-fans. Na 25 seizoenen zou er een eind komen aan de avonturen van Ash en Pikachu. Ash is namelijk wereldkampioen geworden en zijn doel dus bereikt. Tegelijkertijd werd er een nieuwe anime aangekondigd. Deze zou gaan draaien om twee nieuwe hoofdpersonages, Shiny Rayquaza en de Paldean starters. De eerste serie met deze nieuwe personages gaat vooral draaien om de geheimen van een Poké Ball en een mysterieuze ketting te onthullen.

Vandaag is er weer wat informatie onthuld. Een metgezel voor de al twee aangekondigde personages en zijn partner Pokémon. Het gaat hier om de man Friede en zijn partner Captain Pikachu. Volgens de officiële berichten is Friede een Pokémon Professor die Liko uit Paldea en Roy uit Kanto vergezelt.

“Al 27 jaar is Pikachu synoniem met het merk Pokémon. We zijn dan ook zeer blij dat deze populaire Pokémon een belangrijke rol blijft spelen in de animatieserie en een icoon van het merk blijft.”

Taito Okiura, Vice President Marketing bij The Pokémon Company International

Verder is er nog niets onthuld, maar het is in elk geval duidelijk dat er een Pikachu een hoofdrol blijft spelen in de komende anime. Het is tevens de eerste keer dat een Pokémon Professor een standaard metgezel wordt.