Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Super Mario Bros-thema opgenomen in Library of Congress

Eerste videogame-track die in het register komt te staan.

We weten allemaal dat Koji Kondo een legendarische componist is. Maar nu mag hij nog een eervolle vermelding toevoegen aan zijn carrière. Zijn Super Mario Bros.-thema is de eerste videogame-track die in de registers van de Library of Congress komt te staan, aldus Nintendo World Report.

De Library of Congress is een nationaal register in de Verenigde Staten waar kunstwerken, waaronder boeken en muziek, worden vereeuwigd. Wanneer een kunststuk een belangrijke invloed op de Amerikaanse cultuur heeft gehad, kan het een plekje verdienen in de bibliotheek. En hoewel dit muziekstuk zijn oorsprong vond in Japan, kan er niet ontkent worden hoeveel invloed dit nummer heeft op de Amerikaanse (en zelfs wereldwijde) samenleving.

Volgens de LOG is het liedje van Kondo één van de meest herkenbare muziekstukken in de videogame-industrie:

“Het heeft de game geholpen een legendarische status te krijgen. En het heeft bewezen dat de 5-kanaalsgeluidschip van de NES in staat was om complexe en creatieve muziek te produceren.”

Library of Congress

Gefeliciteerd Koji Kondo met het behalen van deze mijlpaal!

Welke game-track verdient er volgens jou een plekje op de lijst? Je kan voor inspiratie DN’s 5 beste NES-soundtracks lezen om te zien welke tracks wij kunnen waarderen. Laat het ons jouw keuze weten in de comments!