Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Mineko’s Night Market komt 26 september naar de Switch

Zal lang wachten beloond worden?

Dat Mineko’s Night Market naar de Nintendo Switch komt is niets nieuws. Sterker nog, de game werd al in 2018 aangekondigd voor de geliefde hybride console. Vandaag is tijdens de Indie World Showcase dan eindelijk een releasedatum onthuld. Aanvankelijk stonde game op de planning om al eind 2019 te verschijnen, maar dat is iets later geworden. Mineko’s Night Market zal nu op 26 september naar de Nintendo Switch komen. Mineko’s Night Market is een verhalende avonturengame/handelaarssimulatie over handwerk, eetwerk en kattenwerk.

Mineko’s Night Market gaat over een meisje genaamd Mineko die verhuist naar een nieuw Japan-geínspireerd stadje aan de voet van Mount Fugu. Dit stadje is gevuld met allerlei soorten katten, waaronder één hele speciale kat: De goddelijke zonnen kat, Abe. Deze kat wordt door de lokale bevolking aanbeden en veel mensen zijn dus ook verbaast als deze god opeens gezien wordt in verschillende plaatsen op het eiland.

Als Mineko moet je het eiland van Mount Fugu ontdekken, verschillende onderdelen vinden voor je winkeltje en van deze onderdelen producten maken die je vervolgens kunt verkopen op de markt. Allemaal terwijl je de vele mysteries van het eiland onderzoekt, waaronder het mysterie van de katten god Abe.

Ga jij Mineko’s Night Market halen? Laat het ons weten in de reacties!

De trailer betreft een gameplay trailer uit 2022