Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Grant Kirkhope heeft zijn werk voor Mario + Rabbids Sparks of Hope afgerond

Betekent dit ook het eind van de franchise?

Mario + Rabbids Sparks of Hope verscheen vorig jaar voor de Nintendo Switch en werd toen met veel lof ontvangen. Het spel werd onder andere geprezen door zijn sterke soundtrack. Deze werd gecomponeerd door de legendarische videogame componist Grant Kirkhope. Het meesterbrein die ook de soundtracks voor Banjo Kazooie, Golden Eye 007 en Donkey Kong 64 heeft verzorgd. De welbekende componist heeft nu op Twitter bekendgemaakt, dat zijn “tijd voor het schrijven van Mario muziek ten einde is”.

Naast het feit dat Kirkhope’s werk voor Sparks of Hope erop zit suggereert deze tweet ook dat Ubisoft stopt met de Mario + Rabbids franchise. Vorig jaar kwam al naar buiten dat het bedrijf teleurgesteld was in de sales van Sparks of Hope. Het is te hopen dat we in de nabije toekomst nog een derde game ontvangen, om deze prachtige turn-based RPG spin-offs ten einde te brengen. Voor we ons zorgen maken over het einde van deze franchise kunnen we in ieder geval nog genieten van de tweede Sparks of Hope DLC: ‘The Last Spark Hunter’ en een derde DLC die allebei later dit jaar verschijnen.

Wat vind jij van dit nieuws? Ben jij bang dat Ubisoft helemaal gaat stoppen met de Mario + Rabbids franchise? En wat vond jij van de soundtrack? Laat het ons hieronder weten in de reacties!