Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

8bitdo komt met toetsenborden gebaseerd op de NES/Famicom

8bitdo N Edition toetsenbord
Moderne toetsenborden met een klassiek tintje.

Accessoire-fabrikant 8bitdo, die vooral hoge ogen gooit met hun Switch-controllers, heeft hun eerste pc-toetsenbord aangekondigd. Nu kun je je afvragen waarom je dit nieuws leest op een Nintendo-nieuwssite, maar de toetsenborden hebben wel een heel bijzonder uiterlijk. Ze zijn namelijk gebaseerd op de NES en Famicom. Dat ligt dus precies in ons straatje:

Er komen dus 2 varianten uit van dit toetsenbord. En hoewel het niet specifiek genoemd wordt, is het door de namen en sfeerafbeeldingen van deze toetsenborden wel heel duidelijk waar de inspiratie vandaan kwam. De N Edition is met zijn grijze kleuren en rode accenten duidelijk gebaseerd op de NES. De Fami Edition haalt vervolgens inspiratie uit de Japanse Famicom.

De N Edition haalt duidelijk inspiratie uit de NES.

Het gaat hier om mechanische toetsenborden die volledig draadloos zijn te gebruiken via Bluetooth of 2.4 Ghz. Of je gebruikt ze bekabeld als je dat liever hebt. De toetsen zelf gebruiken Kailh Box White Switches V2 en er zijn extra draaiknoppen aanwezig om te switchen tussen verschillende verbindingen en om het volume aan te passen.

Terwijl de Fami Edition veel wegheeft van de Famicom.

Het meest opvallende aan die toetsenbord is waarschijnlijk dat er “Dual Super Buttons” bij wordt meegeleverd. Dit is een extern apparaat met 2 grote rode knoppen die de A- en B-knop van de NES-controller moeten voorstellen. Deze knoppen zijn volledig te programmeren zoals jij wil.

Deze toetsenborden zijn geschikt voor Windows- en Android-apparaten en zijn nu te pre-orderen op de site van 8bitdo voor $100. Let uiteraard wel op belastingen, invoerrechten en de leveringskosten. De toetsenborden moeten eind september verstuurd worden.

Welke kies jij?

Ga jij jouw pc een vleugje Nintendo geven met één van deze toetsenborden? Laat het weten in de comments.