Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Afbeeldingen Lenovo’s nieuwe handheld console gelekt

Competitie voor de Steam Deck. Beter goed gejat dan slecht bedacht?

Lenovo, die we misschien het beste kennen van laptops en tablets, is druk in de weer met een nieuwe console. Deze ‘Legion Go’ console is competitie voor de Steam Deck, maar lijkt ook wel handige functies van de Switch te benutten.

Zoals je ook deels in de afbeeldingen kunt zien pakt de Legion Go de kickstand en verwijderbare controllers die we vooral kennen van de Switch. Echter pakt Lenovo hier wel door met allemaal extras. De rechter controller heeft een touchpad, en er zijn ook meer knoppen te vinden op de controllers.

Met de komst van Steam Deck, de Legion Go en andere door de Switch geïnspireerde consoles is er wel een belangrijke vraag die naar voren komt (geopperd in een artikel van NintendoLife). Deze nieuwe consoles zijn vele malen sterker dan de Switch, en zullen daarmee naar persoonlijke verwachting ook sterker blijken dan een mogelijke Switch 2. Dus wat gaat Nintendo hiermee doen? Kunnen we daadwerkelijk een Switch 2 verwachten die het vooral moet hebben van de exclusieve games, of zal Nintendo wegens deze opmars van sterkere handhelds een hele andere kant opgaan?