Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Hideki Kamiya verlaat PlatinumGames vanaf volgende maand

Platinum Games Logo
Een van PlatinumGames grootste namen vertrekt bij het bedrijf.

Hideki Kamiya is een bekende naam onder game developers. De excentrieke ontwikkelaar is op social media consequent genadeloos hard. Zo blokkeert die fans ook enorm snel op de platformen. Echter is die natuurlijk vooral bekend als een ontzettend goede gameontwikkelaar. Met franchises op zijn naam als Okami en Bayonetta.

Na een tijd werkzaam te zijn geweest bij Capcom, startte hij samen met andere teamleden PlatinumGames in 2006. Hiervan was hij vanaf 2017 bovendien Vice President. Nu heeft het bedrijf medegedeeld dat Kamiya het bedrijf vanaf 12 oktober gaat verlaten. Dit in onderstaande statement. Kamiya zelf had het volgende erover te zeggen:

Zoals is aangekondigd op het officiële PlatinumGames X-account, zal ik PlatinumGames op 12 oktober 2023 verlaten. Dit na een hoop na te hebben gedacht op basis van mijn eigen overtuigingen. Het was zeker geen makkelijke beslissing om te maken. Ik denk echter wel dat dit de beste uitkomst is. Ik zal games op mijn Hideki Kamiya-manier blijven maken. Hopelijk blijven jullie goed hier op letten.

Hideki Kamiya