Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Epic Games ontslaat ruim 900 personeelsleden

Dit komt neer op 16% van hun personeelsbezetting.

Epic Games, de studio achter het immens populaire Fortnite en de makers van de Unreal Engine, heeft zojuist bekendgemaakt 16% van zijn medewerkers te ontslaan. Dit komt neer op ongeveer 900 personeelsleden. Dit nieuws kwam naar buiten via Bloomberg. Een persoon die bekend was met de zaak verklaarde dat een interne aankondiging van het banenverlies was verzonden in een personeelsmemo. In deze memo verklaarde Epic Games CEO Tim Sweeney het volgende:

“We geven al een tijdje veel meer geld uit dan we verdienen. Ik was lange tijd optimistisch dat we deze transitie zonder ontslagen zouden kunnen doorstaan, maar achteraf gezien zie ik dat dit onrealistisch was”.

Tim Sweeney

Ruim 870 medewerkers worden beïnvloed door deze ontslagronde. Sweeney stelt dat er voorlopig geen ontslagen gepland zijn. Twee derde van het ontslagen personeel bevindt zich in teams buiten Epic’s core development team. Een van de mensen die de dupe was van deze ontslagronde was Ed Frear. Ed was schrijver en regisseur bij Mediatonic. Hij werkte aan games als Murder by Numbers. Mediatonic werd opgericht in 2005 en werd overgenomen door Epic Games in 2021. Ed plaatste de volgende Tweet (X-bericht) over zijn ontslag:

Buiten deze ontslagronde heeft het bedrijf ook bekendgemaakt dat de prijzen voor V-bucks vanaf 27 oktober omhoog gaan. Volgens Epic zijn de aanpassingen “gebaseerd op economische factoren, zoals inflatie en valuta schommelingen”.

Hieronder zie je de nieuwe prijzen van V-Bucks:

Dit betekent dus dat 1000 V-Bucks € 8,99 gaan kosten. Dit aantal kost nu nog € 7,99. Hoe denk jij over dit grote nieuws bij Epic Games? Laat het ons weten in de reacties!