Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Telltale Games ontslaat onbekende hoeveelheid medewerkers

Telltale Games
Is de studio weer uit elkaar aan het vallen?

Telltale Games, de studio achter The Wolf Among Us en Batman: The Telltale Series, heeft het moeilijk. Zo’n 4 jaar nadat het bedrijf haar doorstart maakte, heeft de studio weer een groot deel van haar werknemers moeten ontslaan. Het nieuws werd op Twitter/X bekend gemaakt door één van de gedupeerden, Johan Huang, die ook al bij het bedrijf werkte toen het in 2018 kopje onder ging:

In de Tweet-ketting pleit Huang voor een vakbond, gezien de grote hoeveelheid ontslagen die de gamesindustrie de laatste tijd meemaakt. Zo heeft Epic Games vorige maand ook al 900 werknemers ontslagen. En hoewel het niet bekend is om hoeveel ontslagen het gaat, maakt Huang wel bekend dat hij een ontslagvergoeding heeft gekregen. Iets dat Telltale tijdens hun eerste ontslagronde in 2018 niet kon doen. Dat maakt het nieuws voor de gedupeerden echter niet minder zuur, aangezien de ontslagronde ‘weken na het opkopen van de Britse studio Flavourworks’ komt.

Collega-nieuwssite GameInformer heeft Telltale gevraagd om een statement, die de studio inmiddels op social media heeft gepost:

Hierin geeft de studio aan dat het door de huidige markt nodig is om sommige medewerkers los te laten. Ze bedanken de getroffen medewerkers voor hun inzet en geven aan dat deze ontslagronde geen effect heeft op games die momenteel in ontwikkeling zijn.

We wensen de getroffen personeelsleden heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.