Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Composer World vanaf morgen te spelen

composer-world
Tijd voor jouw innerlijke Mozart om in de schijnwerpers te stappen.

Muzikale gamers, opgelet! Vanaf morgen is Composer World verkrijgbaar in de Nintendo eShop. Deze nieuwste titel in de Composer-reeks geeft je alle tools om je creativiteit de vrije loop te laten.

Altijd al eens je eigen muziek willen schrijven, om die vervolgens met de wereld te delen? Nu kan het. Of je nu een klassiek stuk wilt componeren waar Beethoven nog een puntje aan kan zuigen, of een hiphop track wilt samenstellen die Eminem omverblaast, Composer World laat het je allemaal doen. Ook het schrijven van je eigen retrogamemuziek is niet uit den boze! Kies uit een uitgebreid arsenaal aan muziekinstrumenten en geluiden, waaronder unieke sounds uit het tijdperk van de NES, Super NES en SEGA.

Bovendien is het mogelijk om elk uniek nummer dat je hebt samengesteld vervolgens online te delen. Zo kunnen anderen ook van jouw meesterwerk genieten, en kun jij juist weer inspiratie opdoen met de creaties van je medecomponisten. Ondertussen verdien je XP en speel je kleding en accessoires voor je avatar vrij. Ook krijg je boosts waarmee jouw nummers vaker voorbijkomen in afspeellijsten.

Benieuwd geworden? Hieronder bekijk je alvast de trailer, maar vanaf morgen (25 oktober) kun je de game zelf gaan uitproberen! Neem ook vast een kijkje op de officiële website.