Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

De terugkeer van Star Wars: Dark Forces

Star Wars Dark Forces
Een oude game in een nieuw jasje. Heb jij deze game gespeeld?

In 1995 verscheen Star Wars: Dark Forces op de MS-DOS en een jaar later op de PS1. Uitgever Nightdive Studios brengt nu deze klassieker geremastered terug op alle consoles. Wat kun je verwachten?

Geen remake, maar wel verbeteringen

Het gaat bij Star Wars: Dark Forces dus niet om een compleet nieuw jasje, maar de game van vroeger heeft wel een flinke opboetsbeurt gekregen. Tenminste, als we uit mogen gaan van de eerste beelden en informatie. Het zou mogelijk moeten zijn om de game in 4K op 120 frames per seconde te laten draaien. Uiteraard geldt dit niet voor de Nintendo Switch, want die ondersteunt geen 4K. Daarnaast hebben de omgevingen en objecten betere belichting en scherpte. De game speelt zich af rondom de persoon Kyle Katarn, een huurling, die zich aansluit bij de rebellen. Hij neemt het, net als Luke Skywalker, op tegen de slechteriken.

De Star Wars-game verschijnt op 28 februari op alle consoles, waaronder dus de Nintendo Switch