Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Dragon Ball: Card Warriors gaat volgende week offline

Dragon Ball Card Warriors
Zorg dus dat je al jouw behaalde data overzet naar de offline-versie!

Eind vorig jaar werd al bekend gemaakt dat Dragon Ball: Card Warriors (het kaartspel dat gratis aan Dragon Ball Z: Kakarot is toegevoegd) dit jaar offline zou gaan. En nu is het officieel. Via Twitter/X (dankjewel Nintendo Life!) heeft Bandai Namco aangekondigd dat de game vanaf 30 oktober 2023 niet meer online te spelen zal zijn.

Ondanks (of juist omdat) de update gratis was, had de game wel een microtransactie-verdienmodel. Met het offline halen van Card Warriors verlies je toegang tot jouw gekochte Platinum Points. Je kunt die punten natuurlijk wel uitgeven aan in-game-items. Maar als je die items offline wil gebruiken, dan moet je jouw data wel eerst overzetten naar de offline-versie van de game.

Spelers hebben tot het eind van dit jaar de tijd om hun data over te zetten. Daarna verlies je alles wat je hebt gekocht en vrijgespeeld. Zorg er dus voor dat je dit gedaan hebt, zodat je jouw items in ieder geval nog tegen de CPU kunt blijven gebruiken.

Dragon Ball-fans zijn misschien beter af Xenoverse 2 te spelen. Die game krijgt na 7 jaar nog steeds updates. Heb jij Card Warriors ooit een kans gegeven? Laat het weten in de comments.